Euskal Herriko Kantauriko Hegaluzea

Conservas de Bonito del Cantábrico del País Vasco

Euskal artisau kontserberoek marka berri bat sortu dute beren produktuetatik kalitatea desberdintzeko asmoz.

Euskadin elaboratzen diren hegaluzearen artisau kontserbak bereizgarri berriarekin aterako dituzte beraz. Honekin lortu nahi da, merkatuan beste produktu batzuetatik bereiztea ezaugarri desberdinak kontutan hartuta, esaterako jatorria, lantzeko era edota kalitatea.

Euskal artisau kontserberoek marka berri bat sortu dute, "Euskadiko Kantauriko Hegaluzea", beren produktuetatik kalitatea desberdintzeko asmoz.

"Euskadiko Kantauriko Hegaluzea" marka berri honen bidez, bermatu egiten da, produktu hau egiteko erabiltzen den espeziea Thunnus Alalunga dela eta Kantauriko uretan duela bere jatorria. Bere denboraldian harrapatzen da eta metodo tradizionalak erabiltzen dira berau elaboratzeko. Gainera, pieza osoa erabiltzen da eta bertako enpresek elaboratzen dute. Horrela kalitate altuko ezaugarriak biltzen ditu.

Ekimen hau sei enpresak eramaten dute aurrera honako herrietatik: Ondarroa, Berriatua, Markina, Mutriku eta Zumaia.

Horrela ezagutzen da

Hauxe da produktua bereizten duen logotipoa: